Ulkomaan matkat

 

Yhteyshenkilö: 
Tapio Heinonen
puh. 040 757 9784 
tapio.heinonen@pp7.inet.fi

 

Seniorit ulkomaanmatkalla 13.-20.5.2024 Bodenseen, Baijeri ja Liechtenstein. Kuvat Tuula Kivinen.

Matkallelähtijän huomioitava, kun matkustetaan ulkomaille:

Tarkista, että sinulla on voimassaoleva passi ja matkavakuutus. Vaikka kohteena olisi EU:n jäsenmaa, tulee matkalla silti olla mukana joko passi, tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti. Ajokortti ei ole virallinen matkustusasiakirja.

Mikäli joudut perumaan valmiiksi maksetun matkan, ole heti yhteydessä matkavastaavaan ja sovi menettelystä

Matkavakuutus on hyvä olla myös, kun matkustetaan kotimaassa. Koskaan kun  ei tiedä....

------------

VAASA JA UUMAJA ma 19.- pe 23.8.2024

Tapio Heinosen terveiset 30.5.2024.
Hyvää kesäpäivää kaikille!

Vaasa-Uumaja matkalle on tällä hetkellä ilmoittautunut 19 halukasta lähtijää. Jotta matka varmasti saataisi toteutumaan, on se annettu huomisesta alkaen Pohjolan matkojen yleiseen myyntiin. Niinpä niitä, jotka ovat vielä harkitsemassa mukaan lähtöä, kehottaisin pikapuoliin päätöksentekoon, jotta mielenkiintoinen matkamme ei menisi sivu suun. 

Kesäterveisin
Tapio Heinonen
040 757 9784
tapio.heinonen@pp7.inet.fi

Alustava ohjelma

- Huom. Kaikki ajat ovat paikallisaikoja. Laivan lounaat ovat Suomen aikaa.


1. matkapäivä maanantai (19.8.)

Lähtö Kaipolan Tiirinniemestä klo 6.40, Jämsästä klo 7.00, Jämsänkoskelta klo 7.20 ja Jyväskylästä Harjun tilausajolaiturista klo 8.10. Saarijärvellä klo 9.15 n. puolen tunnin tauko.

Tilaesittely ja lounas Alajärvellä Punaisen tuvan viinitilalla klo 11.00. Lähtö kohti Vaasaa klo 12.45. Keskikaupunkihotellilla Vaasassa ollaan klo 15. Majoittuminen Original Sokos hotelli Vaakunaan. Lähtö kaupunkikierrokselle paikallisoppaan johdolla klo 16.00. Kaupunkikierros sisältää tunnin käynnin Strömsön huvilalla. Hotellille palataan n. klo 19.30. Ilta vapaa.


2. matkapäivä tiistai (20.8.)

Aamiainen hotellissa. Siirtyminen Vaasan satamaan hotellilta klo 11.45. Aurora Botnia lähtee satamasta kohti Uumajaa klo 13.15 ja saapuu perille Uumajan ulkosatamaan klo 15.45. Lounas laivan Saaristolaispöydästä (all inclusive) klo 13.30. Matka Uumajaan, jossa n. klo 16.30 majoittuminen keskikaupungin Clarion Hotel Umeåån. Ilta vapaa.


3. matkapäivä keskiviikko (21.8.)

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen klo 9.00 kaupunkikierros, joka kestää n. 4 tuntia sisältäen ainakin kävelykierroksen patsaspuistossa. Loppupäivä vapaa käydä haluamissaan kohteissa ( kaupat, museot, puistot, kahvilat yms. ). Klo 18 yhteinen illallinen ( alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja kahvi ) kävelymatkan päässä hotellista olevassa ravintolassa.


4. matkapäivä torstai (22.8.)

Aamiainen hotellissa. klo 9.45 siirtyminen satamaan, josta laiva lähtee klo 11.15. Laivalla mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Laiva saapuu Vaasaan klo 16.00. Majoittuminen Scandic Vaasaan. Ilta vapaa.


5. matkapäivä perjantai (23.8.)

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus. Klo 9 lähtö oppaan kanssa Raippaluodon saaristoon ja ajamme Suomen pisimmän sillan – Raippaluodon sillan yli. Tutustutaan Raippaluodon kylään ja käydään kirkossa, joka on torniton pitkäkirkko vuodelta 1781. Kirkon sisällä kävijöitä hämmästyttävät huomattavasti etelään päin kallellaan olevat seinät. Matka jatkuu kohti Svedjehamnia, jossa tutustutaan alueeseen ja käydään Saltkaret –näköalatornissa. Täältä on mahtava näkymä moreenisaaristoon, joka on todiste jääkauden valtavasta voimasta Merenkurkussa. Tutustutaan myös Södra Vallgrundin kylään ja siellä vieraillaan Sommaröhallenissa. Siellä on myynnissä lähes 80 saariston ja lähiseudun käsityöläisen tuotteita. Matka jatkuu vielä Sommarösundin viehättävälle lahdelle, joka ennen oli veneiden suojattu läpikulku ja nyt, johtuen maankohoamisesta, idyllinen, mutta matala lahti. Lounas merimaisemista nauttien Raippaluodon sillan kupeessa Ravintola Bernyssä.

Klo 14 lähtö kohti Jämsää Kyyjärven, Saarijärven ja Jyväskylän kautta.  Matkalla kaksi n. puolen tunnin pysähdystä, toinen Alajärven, toinen Saarijärven tietämillä.

Perillä Jämsässä oltaneen n. klo 19.30.


Matkan hinta

 695/hlö, jos 30 lähtijää

 735/hlö, jos 25 lähtijää


Hintaan sisältyy

-bussikuljetus Pohjolan Matkan 50 paikkaisella bussilla ohjelman mukaan

-noutopöytäruokailu Punaisen tuvan viinitilalla ja tilaesittely

-majoitus 19.-20.8. Orginal Sokos hotelli Vaakunassa Vaasassa kahden hengen twin huoneissa buffetaamiaisella ja 22.-23.8. Scandic Vaasassa kahden hengen twin huoneissa aamiaisella

-opastettu kaupunkikierros Vaasassa ja Strömsön huvilla vierailu, kesto klo 16.00- 19.30.

-laivamatkat Vaasa-Uumaja-Vaasa Wasalinellä kansipaikoin

-saaristolaispöytä all inclusive laivalla menomatkalla

-bussin ja kuljettajan lauttaliput ja majoitus

-majoitus 2 yötä Uumajassa Clarion Hotel Umeåssa kahden hengen dbl/twin-huoneissa buffetaamiaisella

-suomea puhuva opas Uumajassa keskiviikkona ryhmän käytössä 4,5 h

-3. ruokalajin illallinen Uumajassa (Huom!  ei sisällä ruokajuomia)

-tiistaina 23.8. Raippaluodossa opastettu retki ja saaristolaispöytä ravintola Bernyssä

Yhden hengen huoneesta lisämaksu 210 euroa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Pohjolan Matka

Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/hotellit/vaasa/original-sokos-hotel-vaakuna?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI37yfqsW9hQMVHlCRBR38Igd4EAAYASAAEgKy4_D_BwE


https://www.strawberry.fi/hotellit/ruotsi/uumaja/clarion-hotel-umea/


https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/vaasa/scandic-vaasa         


Matkalle mahtuu mukaan 32 ensiksi ilmoittautunutta.

Ilmoittautuminen Tapio Heinoselle 17.6. mennessä,  puh. 040-7579784 tai sähköposti tapio.heinonen@pp7.inet.fi. Ennakkomaksun 200 €/hlö eräpäivä on 19.6. ja loppumaksun eräpäivä on 17.7.