Äijäklubi

Yhteyshenkilö:
Kari Laakso
puh. 0400 964 025
kari1laakso@gmail.com

Miesten juttutupa päätettiin muuttaa muotoon äijäklubi, joka retkeilee, kalastelee, tutustuu luontokohteisiin, keskustelee asioista ja pohtii ilmiöitä.

Alkusyksystä ja loppukeväästä juttutupa kokoontuu mahdollisuuksien mukaan jossain lähiseudulla tutustuen samalla erilaisiin luonto-, tai kulttuurikohteisiin. Loppusyksyn ja talvikauden kokoontumispaikka on sisätiloissa.


Kevään 2023 tulevat tapahtumat:

Kuvia aiemmista tapaamisista:

24.8.2021 juttupa retkeili Leivonmäen kansallispuistossa. Patikoinnin ohessa keskusteltiin ilmastonmuutoksesta, luonnonsuojelusta ja kunkin omasta luontosuhteesta.

Syyskuussa tutustuttiin Irma ja Reijo Ekmanin joulukuusimetsään Arvajalla. Laavulla syötiin Irman laittamat maistuvat eväät ja juteltiin niitänäitä. Saimme myös tietää, kuinka plörö valmistetaan.

Lokakuussa kiivettiin Oravivuoren näkötorniin ja tutustuttiin Struven ketjuun. Pidettiin myös onkikilpailu, jonka voitti Timo Hietajärvi. Saaliin yhteispituus oli lähes 2 metriä.

Syksyn viimeinen juttutupa kokoontui 19.11.Kahvinjuonnin jälkeen ihasteltiin kuvia vanhoista klassikkoautoista, sekä muisteltiin sitä ihan ensimmäistä omaa autoa.

Juttutupa kokoontui 2.3.2022. Timo Hietajärvi kertoi suomalaisen sotilaskiväärin tarinan varsin seikkaperäisesti. Mukana oli myös paljon eri versioita ko. aseesta, joihin voitiin tutustua. Paikalla oli Timon lisäksi 17 senioria.

Juttupa tutustui 18.5.2022 Mullikkarottiin ja Vororottiin, jotka ovat jyrkkäseinäisiä rotkolaaksoja. Eväät käytiin syömässä Köntin kämpällä. Aurinkoinen ja lämmin sää helli retkeilijöitä.

31.08.2022 Retkeiltiin vähän isommalla joukolla Isojärven kansallispuistossa vilpoisessa syyssäässä. Veijo kertoi puistosta ja sen historiasta seikkaperäisesti.

26.9 tutustuttiin Isojärven kansalllispuiston alueella sijatsevaan Luutsaaren kalapirttiin. Mukana oli 12 senioria.

12.10 retkeiltiin Edesniemessä kalastuksen merkeissä. Taitavimmaksi kalastajaksi osoittautui Timo Hietajärvi 14 cm ahvenella. Osallistujia oli 7 henkilöä.

26.10 tutustuttiin Veijon opastuksella Hassin ja Puukkoisten maisemiin. Kivikoskella ihailtiin nyt jo edesmenneen Pekka Halosen kesämökkimiljöötä. Osallistujia 8 henkilöä.