Äijäklubi

Yhteyshenkilö:
Kari Laakso
kari1laakso@gmail.com

Miesten juttutupa päätettiin muuttaa muotoon äijäklubi, joka retkeilee, kalastelee, tutustuu luontokohteisiin, keskustelee asioista ja pohtii ilmiöitä.

Alkusyksystä ja loppukeväästä juttutupa kokoontuu mahdollisuuksien mukaan jossain lähiseudulla tutustuen samalla erilaisiin luonto-, tai kulttuurikohteisiin. Loppusyksyn ja talvikauden kokoontumispaikka on sisätiloissa.

Syksyn 2022 juttutuvat:

Viikolla 41 menemme Edesniemeen kokeilemaan itsekunkin kalamiestaitoja onginnan ja virvelöinnin merkeissä. Taitavin kalamies mahdollisesti palkitaan. Tarkempi päivä selviää myöhemmin, koska vältämme sadesäätä.

26.10 Tutustumme Puukkoisten kylämiljööseen, Kotakosken ja Kivikosken maisemiin. Oppaana meillä on Veijo.

23.11 Kokoonnumme osoitteessa Mottilantie 11 klo. 13.00-15.00. Kuuntelemme tarinan Tanskalle kuuluvan Bornholmin saaren ympärikävelytapahtumasta vuosilta 1984 ja 1985, eli 125 km kolmessa päivässä. Kertojana mukana ollut Kari Laakso. Kahvitarjoilu.

Kuvia aiemmista tapaamisista:

24.8.2021 juttupa retkeili Leivonmäen kansallispuistossa. Patikoinnin ohessa keskusteltiin ilmastonmuutoksesta, luonnonsuojelusta ja kunkin omasta luontosuhteesta.

Syyskuussa tutustuttiin Irma ja Reijo Ekmanin joulukuusimetsään Arvajalla. Laavulla syötiin Irman laittamat maistuvat eväät ja juteltiin niitänäitä. Saimme myös tietää, kuinka plörö valmistetaan.

Lokakuussa kiivettiin Oravivuoren näkötorniin ja tutustuttiin Struven ketjuun. Pidettiin myös onkikilpailu, jonka voitti Timo Hietajärvi. Saaliin yhteispituus oli lähes 2 metriä.

Syksyn viimeinen juttutupa kokoontui 19.11.Kahvinjuonnin jälkeen ihasteltiin kuvia vanhoista klassikkoautoista, sekä muisteltiin sitä ihan ensimmäistä omaa autoa.

Juttutupa kokoontui 2.3.2022. Timo Hietajärvi kertoi suomalaisen sotilaskiväärin tarinan varsin seikkaperäisesti. Mukana oli myös paljon eri versioita ko. aseesta, joihin voitiin tutustua. Paikalla oli Timon lisäksi 17 senioria.

Juttupa tutustui 18.5.2022 Mullikkarottiin ja Vororottiin, jotka ovat jyrkkäseinäisiä rotkolaaksoja. Eväät käytiin syömässä Köntin kämpällä. Aurinkoinen ja lämmin sää helli retkeilijöitä.

31.08.2022 Retkeiltiin vähän isommalla joukolla Isojärven kansallispuistossa vilpoisessa syyssäässä. Veijo kertoi puistosta ja sen historiasta seikkaperäisesti.

26.9 tutustuttiin Isojärven kansalllispuiston alueella sijatsevaan Luutsaaren kalapirttiin. Mukana oli 12 senioria.